Michiel Bulthuis

Wat maakt een goede recensie? Eerlijk gezegd weet ik het niet. Een recensent plaatst een voorstelling in een context, maar in hoeverre moet je daar rekening mee houden? Moet een voorstelling ook niet te waarderen zijn zonder enige achtergrondkennis? Met een recensie leg je onvermijdelijk iemand je mening op, maar is het niet veel belangrijker dat mensen zelf nadenken? Het is een kleine greep uit het grote aantal vraagstukken waar ik mee worstel.

Over dit soort vragen bestaan genoeg meningen. Uiteraard onder recensenten, maar ook onder theatermakers en onder het publiek. Tijdens het ITs festival wil ik met veel mensen praten om erachter te komen wat voor recensie de lezer het best bedient, wie de lezer ook mag zijn. In mijn recensies ga ik een beetje experimenteren met vorm en proberen tot de juiste te komen. Dat lukt niet in zo’n korte tijd, maar hopelijk kom ik een heel eind.

Michiel over Michiel: “Overdag schrijft hij teksten voor hotels, maar ‘s nachts ontpopt hij zich tot gepassioneerd cultuurjournalist. Dankzij het Domein voor Kunstkritiek had hij al eerder de eer om te schrijven over ITs 2009, Hollandse Nieuwe 11, Niet Normaal en het Pop Arts festival. And now… he’s back…”

One response to “Michiel Bulthuis

  1. Is het vlees of vis?
    Ik vind dat het hebben van een mening belangrijker is dan de vraag of je iemand anders je mening opdringt. Het is natuurlijk niet zo dat je gehoor of lezers domme willoze wezens zijn. Ze denken ook na en plaatsen een recensie weer in hun eigen belevingswereld.
    Veel succes bij je zoek tocht

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s