Liefde geen liefde — Eveleen Hamers

“Eigenlijk zit ik nu in een performance” zegt Judith Hazeleger wanneer ik haar bel. “Nee, ik doe de performance”, antwoordt ze op de vraag of ze daar als bezoeker is. Ze staat op Art Amsterdam, waar ze voor een performance van kunstenaars Sander Breure en Witte van Hulzen optreedt als assistente van de nepgalerie Ansger Lund. Tegelijkertijd voeren we een gesprek over de voorstelling Ze heeft Ja gezegd, dat 26 juni te zien zal zijn op het ITs festival.  Het is een stuk over liefde dat ze samen met Koen Kreulen maakte, die ook haar tegenspeler is.

In de voorstelling d0en de acteurs een zangduet, dat ze playbacken. Er wordt continu geswitcht tussen spel en werkelijkheid. Hazeleger en Kreulen willen laten zien hoe liefde kan zijn tussen twee mensen. Een liefde waarin je de controle ongemerkt al bent verloren. Een gevecht van een verlangen van jezelf en verlangens naar de ander. Het willen samenzijn maar ook weer niet staat op de website van de Theaterschool.

Hazeleger studeert af aan de mime opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Werken vanuit het lichaam en de beweging, in plaats van uit de psychologie vindt ze fijn. Het maakt een stuk geloofwaardiger, zegt ze.

Schakelingen tussen werkelijkheid en spel zijn alom aanwezig; ze zit nog steeds in haar rol van galerie assistente als we het gesprek beëindigen. Veelbelovend voor deze voorstelling!

Ze heeft Ja gezegd, te zien 26 juni om 18:00 uur, theater Frascati

Links:

Fragmenten uit de voorstelling op YouTube

“Voorbij het rode gordijn” artikel uit Hard Hoofd

http://www.hardhoofd.com/2010/05/11/voorbij-het-rode-gordijn/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s